Popis
Více něž polovina Peru je pokryta lesy, velkou část z nich tvoří Amazonský tropický prales. Oblast s obrovskou biodiverzitou je ohrožována odlesňováním, monokulturním hospodařením, dolováním, stavěním silnic a nelegální těžbou. Kakaovníky Gran Palo Blanco pochází z oblasti Piura, která je typická svým teplým podnebím a pouze jedním obdobím dešťů. Narozdíl od ostatních druhů kakaa jsou tato tropická sucha pro Gran Palo ideální. Kakaovníky jsou pěstovány zcela organicky bez pesticidů a umělých hnojiv jako meziplodina s mangem, banány, citrusy a avokády a svůj název si vysloužilo nezvykle vysokým podílem bílých kakaových bobů.
Kromě jemného čokoládového základu chutnají po kešu a lískových ořískách, limetkové kůře, tropickém ovoci s tóny zeleného čaje a jasmínu.
Centrálně fermentováno mezi 6 a 7 dny v dřevěných bednách zakrytých banánovými listy. Sušeno na slunci na dřevených bednách.
Sklizeň: prosinec – květen
Další informace
Hmotnost | 0,1 kg |
---|---|
Složení | Kakaové boby |
Nutriční hodnoty na 100g výrobku | ENERGETICKÁ HODNOTA 625 kcal (2612 kJ); Tuky 53g z toho nasycené mastné kyseliny 30,2g; Sacharidy 17,25g z toho cukry 1,5g; Bílkoviny 14,5g; Sůl 0,01g |
Hmotnost | 50g |
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.