Co má společného čokoláda a sushi?

Zdá se to jako dvě naprosto odlišné věci, které spolu nemají naprosto nic společného, ale pouze zdánlivě. Ve Staré Pace se před pěti lety zrodila čokoládovna. Její zakladatel Petr Gurecký se rozhodl, že změní svůj dosavadní život a začal ručně vyrábět prémiovou čokoládu, a to od úplného základu drcením kakaových bobů, přidáním třtinového cukru, případně mléka a kakaového másla, až po finální prodej zákazníkovi. Navíc si k tomu přímo v prostorách čokoládovny otevřel i kavárnu, kde všechny jeho čokoládové produkty, ale také výbornou kávu a dezerty můžete ochutnat. Před časem navázal spolupráci s Mateem Fikerou z MF Productions ze Semil, jenž se stará o vizuální stránku Lílá čokoládovny ve virtuálním prostoru. Matěj je stejně jako Petr tvořivým člověkem a milovníkem kvalitního jídla, nevěnuje se pouze reklamě, ale také řádce dalších různorodých činností a mezi nimi najdeme i sushi. Naučil se ho dělat při svém pobytu v Dánsku, kdy pracoval čtyři roky přímo v asijské sushi restauraci a měl tak možnost pracovat s nejvybranějšími surovinami, čerstvými rybami a učit se od mistrů, jak má takové sushi správně chutnat a vypadat. A po návratu do Čech na sushi nezanevřel, právě naopak. Rozhodl se mu profesionálně věnovat a založit si firmu MF Sushi.

Po několikaměsíční spolupráci se zrodil nápad uskutečnit v čokoládovně sushi degustaci. Návštěvníky Matěj prováděl více než čtyř hodinovým večerem, kdy jej mohli sledovat při výrobě sushi od začátku do konce, pochopit, jak uvažuje při vymýšlení nových chutí, a zjistit, proč to doopravdy dělá. Menu se skládalo ze sedmi chodů zahrnujících delikátní suroviny jako losos, tuňák, tři druhy krevet či královský krab, prostor navíc dostaly i úplně nové rolky v nezvyklých kombinacích, např. s kimchi či domácí mangovou omáčkou, které nikde předtím nebylo možné ochutnat, a také speciální rolka s čokoládou vytvořená na počest hostitele. Celý večer probíhal v příjemné atmosféře kavárny a vynikající jídlo servírované na bambusových listech doprovázela kvalitní výběrová vína, pivo a nealkoholické nápoje dle přání návštěvníků.

Pokud jste nebyli mezi jednadvaceti spokojenými degustátory, nic si z toho nedělejte, i do budoucna chystáme další společné zajímavé akce, kde budou sushi a používané suroviny představovány detailněji. Sledujte pravidelně dění v čokoládovně, aby Vám další degustační večer neunikl, počet míst je totiž limitovaný, je tedy nutné si to své včas zamluvit. Pro návštěvu naší čokoládovny však nemusíte čekat na speciální událost, zastavte se třeba i jen tak pro radost.

Podobné příspěvky