Výroba našich pralinek

Výroba čokoládových pralinek je alchymie a řídí se tak přesnými pravidly, aby byl výsledek vynikající chuťově i na pohled. Základem je mít co nejkvalitnější čokoládu, proto do všech produktů používáme pouze svoji čokoládu, abychom mohli zaručit jejich kvalitu, a pralinkou nejsou výjimkou. Pak už stačí jen troška ingrediencí a šikovné ruce. 

Věděli jste, že belgické pralinky vznikly původně za účelem zastření hořké chutě léků, které byly schované uvnitř čokolády? Až později byly léky nahrazeny lahodnou krémovou náplní.

U nás v čokoládovně vyrábíme dva typy pralinek, jedny potahované čokoládou uvnitř naplněné naším domácím marcipánem a druhé formované. Náplň u potahovaných pralinek musí být pevnější a držet pohromadě, kdežto formované pralinky mohou mít různorodé pevné i tekuté náplně, protože se po naplnění opět uzavírají čokoládou. K dosažení tvarové dokonalosti máme k  jejich  speciální formy vybraných tvarů, do nichž se vylívá čokoláda po temperování, kdy se všechny ingredience spojí v konzistentní hmotu. Proces temperace ovlivňuje tvrdost i lesk pralinek. Následně se nechává čokoláda ve formách jeden až dva dny odpočinout a teprve poté se plní připravenými náplněmi, které jsou s čokoládou v dokonalé harmonii.

Podobné příspěvky