40% Bílá čokoláda S MERUŇKOU
Bílá čokoláda s neodolatelnou chutí meruněk a včelího pylu v limitované edici dvě stě padesáti kusů připomíná svými tóny čerstvě posekanou květinovou louku.
Bílá čokoláda s neodolatelnou chutí meruněk a včelího pylu v limitované edici dvě stě padesáti kusů připomíná svými tóny čerstvě posekanou květinovou louku.

Dnes si povíme o tom, jak jsme s výrobou čokolády začínali a co vlastně taková výroba obnáší. Jako první si musíte uvědomit, že výroba čokolády je to, co vlastně chcete dělat. U každého z nás ta chvíle přijde asi jinak. Mně konkrétně se to stalo tak, že jsem viděl video s Romanem Vaňkem a klukama z Jordi’s o tom, jak vyrábí čokoládu oni.

Někteří z našich zákazníků se na lecitin dívají skrz prsty. Jak je to tedy s použitím lecitinu v potravinách a čokoládě?

Máme pro Vás novinku! V pondělí jsme mezi námi čerstvě přivítali novou tabulku čokolády. Rozšiřuje řadu našich ochucených čokolád, neobsahuje v sobě ani kapku mléka a proto je vhodná i pro vegany.

V LíLá jsme pojali podezření, že kvalitní čokolády není nikdy dost, a protože si myslíme, že by naše čokoláda měla svou delikátní chutí dělat radost co nejvíce lidem, rozhodli jsme se připravit pro vás překvapení a otevřít druhé čokoládové království ve Vrchlabí. Pracovali jsme na něm několik týdnů s řadou malých i velkých pomocníků, abychom mohli jeho dveře už čtvrtého listopadu otevřít dokořán a nechat lahodnou vůni horké čokolády rozlinout se do všech světových stran. Doufáme, že ji z brány Krkonoš donesl jemný podzimní vánek i do podhůří a nalákal vás k návštěvě.

Milovníci kvalitní čokolády, pro které je naše čokoládovna a kavárna ve Staré Pace trošku z ruky, máte nyní možnost se s námi setkávat i mimo ni. Se svým stánkem plným čokolády cestujeme po řemeslných a farmářských trzích, jarmarcích a festivalech s jídlem konajících se na zajímavých místech.

Zdá se to jako dvě naprosto odlišné věci, které spolu nemají naprosto nic společného, ale pouze zdánlivě. Ve Staré Pace se před pěti lety zrodila čokoládovna. A do Semil se přistěhoval Sushi Master, který ho dělá již jen pro zábavu a dělat sushi v čokoládovně mu přišlo velmi zábavné.

Výroba čokoládových pralinek je alchymie a řídí se tak přesnými pravidly, aby byl výsledek vynikající chuťově i na pohled. Základem je mít co nejkvalitnější čokoládu, proto do všech produktů používáme pouze svoji čokoládu, abychom mohli zaručit jejich kvalitu, a pralinkou nejsou výjimkou. Pak už stačí jen troška ingrediencí a šikovné ruce.
Každý měsíc posíláme novinky ze světa čokolády a naší čokoládovny, tak si to nenechte ujít!